Kanyarkövető fényszórók (SRH)

Amikor éjszaka autózik, és elfordítja a kormánykereket, a fényszórók pászmája ennek megfelelően balra vagy jobbra fordul, így Ön jobban látja az autó előtti útszakaszt.

18 colos alumínium ötvözet keréktárcsák

A 2.0i Platinum kiviteleket többküllős, 18 colos alumínium ötvözet keréktárcsákkal és 225/55 R18 abroncsokkal szereljük fel.

Esőérzékelős ablaktörlők

Az automata ablaktörlő-vezérlés szenzorai érzékelik a szélvédőre hulló csapadékcseppeket, és a körülményekhez igazítják a törlés sebességét, illetve időközét.

Fényszórómosó

Az előugró fúvókák nagynyomású vízsugárral tisztítják meg a fényszórókat, hogy azok kedvezőtlen időjárási körülmények között is maximális fényerőt biztosítsanak.

Ködfényszórók

A többprizmás ködfényszórók egyben nappali menetfényként is szolgálnak; széles, lapos fénypászmájuk kevésbé vakít sűrű ködben, ezért használatuk fokozott biztonságot jelent.

Motoros mozgatású napfénytető

A tetőlemezbe becsúsztatható, nagyméretű napfénytető panoráma kilátást biztosít a környezetre, és kellemes szellővel frissíti az első és hátsó utasokat, továbbá kézzel behúzható árnyékoló is tartozik hozzá.

Kulcs nélküli ajtónyitás és nyomógombos motorindítás

Ha Önnél van a kulcs, akkor elég megfognia a kilincset, és máris nyithatja/zárhatja az ajtókat, a motor pedig gombnyomásra indul. Ha mégsem lenne Önnél a kulcs, az ajtókat egy ötszámjegyű kóddal is kinyithatja.

Sebességtartó automatika (tempomat)

Elég egyetlen gombnyomás, és a Subaru Forester stabilan tartja az Ön által beállított sebességet. Ez nagyon kényelmes megoldás, ha hosszú utakat tesz meg autópályán.

Nyolc irányban elektromosan állítható vezetőülés

A 8 irányban mozgatható ülésen könnyen beállíthatja a legkényelmesebb üléshelyzetet. A bőrkárpitozással rendelt modellekben emellett még 2 ülésbeállítást tároló memóriafunkció is rendelkezésre áll.

3 db 12 voltos kimenet

12 voltos csatlakozóaljzatok karnyújtásnyira: a középkonzolban, a konzoldobozban és a csomagtérben is található egy.

Egyérintéses ülésdöntés

Elég megérinteni a csomagtartóban elhelyezett kapcsolókat, és a 60/40 arányban osztott hátsó üléstámla automatikusan előre bukik, így Ön játszi könnyedséggel bővítheti a csomagtér kapacitását.

Műszerfal

A Forester műszerfalát úgy alakítottuk ki, hogy Ön gyorsan és egyszerűen leolvashassa róla az információkat. A fordulatszámmérő és sebességmérő értékei tisztán láthatók, így rövidebb ideig kell elfordítania tekintetét az útról.

Érintőképernyős vezérlés

Az érintőképernyő ugyanolyan praktikus megoldást kínál a zenék kiválasztására, mintha okostelefonja képernyőjén böngészne. Egyszerűen csak csatlakoztassa okostelefonját Bluetooth® (*1) kapcsolattal vagy az USB-porton keresztül, és máris a központi érintőképernyőn válogathat zenetárából.

Kormánykeréken elhelyezett vezérlőgombok

A kormányra helyezett vezérlőgombokkal kényelmesen szabályozhatja az audiokészüléket és a Bluetooth®(*1) kihangosító rendszert (amihez okostelefonja automatikusan csatlakozik) így Önnek kizárólag az útra kell figyelnie.

Hangvezérlés (*2) és Siri Eyes Free (*3) (*4)

A hangvezérlésnek (*2) és a Siri Eyes Free (*3)(*4) rendszernek köszönhetően a Forester most minden eddiginél több kézhasználat nélküli megoldást kínál. A Siri segítségével csatlakoztathatja kompatibilis Apple (*3) készülékét, és hangvezérléssel kezelheti hívásait, játszhatja le kedvenc zenéit, ellenőrizheti levelezését és böngészhet az interneten.

*1 A Bluetooth a Bluetooth SIG, Inc. America bejegyzett védjegye.
*2 A hangvezérlés csak a megadott nyelvekkel kompatibilis, vagyis nem működik minden nyelven.
*3 Apple®, iPhone®, iPod®, Siri® és iTunes® az Apple Inc. bejegyzett védjegyei. Az App Store® az Apple Inc szolgáltatásának márkaneve.
*4 Siri-kompatibilis Apple termék (iPhone®, iPad®, iPod touch® stb.) szükséges.